Reklama
 
Blog | Petr Lípa

Hanebný Pirát Michálek

Vyjádření poslance Michálka ze strany Pirátů, že by měl pan Kalousek odstoupit je zcela absurdní. Dodává váhu vyjádřením, že Pirátům jde jen o moc na úkor pluralitě názorů a že piráti nejsou státotvornou stranou.

Místo, aby se přidali k výzvě Milionu chvilek, se pokoušejí odstranit konkurenci neférovou taktikou, kdy zveřejní neprokazatelný výrok na úkor své konkurence. Něco takového bych čekal od fašistů z SPD nebo rudých komunistů, ale od strany, která se zaštiťuje demokratickým principem? Od strany, která dává na odiv své demokracie a zapojení členské základny? Určitě si něco takového nechal schválit, že.

Jen to ukazuje, že se ze strany nadšenců, kterým se ještě dalo věřit, že nejsou technokraté moci, stala strana bažící po moci. Doporučuji Pirátům se Michálka zbavit, protože jeho tvrdý postoj začne mnohé voliče odrazovat. Narovinu říká, že jsem uvažoval, že bych je mohl volit, ale teď vidím, že by to byla velká chyba. Zřejmě mu po nedávném sporu S Peksou narostl hřebínek a myslí si, že tvrdost je v politice to hlavní. Aby nenarazil, protože hraje proti větším frajerům, než je on sám. Nebo to má voličům ukázat, jak si Piráti představují vládu a souboj principů v pluralitní společnosti? V politice je přece potřeba mít i jiné stránky. Třeba soucit, který je potřeba při hlasování o příspěvcích pro svobodné matky, nebo obecně emoční inteligenci. Možná si myslí, že Piráti mohou být onou spásou, o které psal v posledním čísle Respekt, a na kterou čeká velká část anitbabišovsky a antizemanovsky naladěným příznivců. Možná zblbnul a je opilý mocí.

Lidem, kteří touží po chladné technologii moci, doporučuji ale volit větší kalibry v tomto směru. Třeba Babiše nebo Zemana. On ani Okamura nenaznačuje, že by mu šlo o cokoliv jiného. Jeho útok vidím jako trochu zoufalou snahu ukázat, že on je ten, kdo Pirátům přinese nové hlasy. Možná, ale zároveň odradí všechny, kteří si myslí, že v politice je důležitá havlovská Pravda a Láska. Možné společné principy spolupráce opozice teď nedávno nalinkoval Milion chvilek pro demokracii. Ovšem jen piráti se nepřidali a snaží se prezentovat novou taktiku. Aha, tak takhle.

Fuj Michálku, fuj.

Reklama