Reklama
 
Blog | Petr Lípa

Tečka právníka Křečka

Je to taková tečka,
ombudsmana Křečka.
Ničí žen a matek práva.
Snad je hlava zdráva.

Jak diktátor rozhoduje,
co pro maminky dobré je.
Omezením lidí u porodu.
dělá vlády lidu obrodu.

Tem jeho blbý názor,
na nervy je fakt nápor.
Jako mnoho hloupých mužů,
rozhoduje, co ženy můžů.

Je to jejich svoboda,
mít na sále lenochoda.
Hlavně když jeho přítomnost,
lečí porodní bolest a zlost.

S odkazem na rozhovor s ombudsmanem Křečkem, který uveřejnil Respekt, mě nepřestává překvapovat jeho arogance a neznalost. Co si to dovoluje takhle rozhodovat, kdo má být u porodu a kdo ne? Přítomnost otců a jiných lidí u porodu, třeba dul, může zcela změnit průběh porodu. Dula, jak mohu potvrdit ze zkušenosti, kdy jsem byl u porodu vlastního syna, může rozhodnout i o takové věci, jako jestli bude dělat císařský řez nebo ne. Její zkušenosti a odbornost mohou změnit názor doktorů a sester, kteří mají tendenci si práci ulehčit. Otec jako osoba blízká rodičce pomáhá hlavně psychicky.

Pan Křeček na základě zpráv, které mu píší na Facebook – tomu říkám reprezentativní vzorek – si troufne rozhodnout, že když to šlo tradiční cestou, tak to přece musí jír znovu. Ono také bylo tradiční upozadit starce na výminek a nechat je tam tiše dožít. Možná by se to mělo v tomto případě zvážit. Vážně, on si prostě řekne, že tohle nebude a nehne ani prstem? On, který reprezentuje instituci, která má chránit jednotlivce a menšiny před zvůli státu a většiny? Fuj Křečku. Proč se do toho vůbec plete? Jistě několikrát rodil, a tak ví, jaké to asi je. Je mi moc líto paní Šimůnkové.

Možná by nebylo špatné Křečkovi ukázat, že jsou i jiné názory. Napište mu prosím na jeho Facebook. Zkuste ho tím zahltit. Snad si dá říct. Když ne, je nutné ho z funkce odstranit.

Reklama