Reklama
 
Blog | Petr Lípa

Vychcanost za časů koronaviru

Co tropíš Babiš,
znažíš se hrabiš.
Naději kalíš,
když zákony maříš.
Agrofert příliš
na vládě tlačíš.

Místo řádné vlády,
jen morálky pády.
Tvoje sady, lady,
budou v EU zase klady.

Tím končí legrace.
Nás posíláš do práce.
Půjdeš spát sladce,
do svého paláce.

Může nás u srdce hřát,
že nechceš jen pro sebe krást.
Prý jen ty krávy pást.
My ti ten majetek musíme přát.

Nenapadá mě lepší slovo na popis našho premiéra na základě jeho činů, než je vychcaný. Tedy, že Babiš je vychcánek. Chce si nechat schválit výjimky ze zákona, aby konečně nebyl ve střetu zájmů. Lidé se třesou, jestli bude i na konci týdne, co žrát, ale může nás u srdce hřát, že náš premiér má, co si může přát. Je to hrdina a počínání jeho a jeho vlády zaslouží metál. Já osobně bych šel dál a označil ho za chlapa s gulema. Vždyť přece, kdo má koule na to měnit zákony ve svůj prospěch, když ostatní mají svých starostí dost.

Načasování je mistrné. V týdnu mrknul na Schillerovou, že teď je čas, když se nikdo nemá čas se koukat a ejhle, ministerstvo financí maká i přes pandemii a navrhuje vládě nové zákony, které jen zcela náhodou vypadají, jako že se přesně hodí Babišovi. A jestli se ti to nezdá, občane, tak nám by se nemuselo zdát tvoje poslední daňové přiznání. Zcela jistě jde o omyl. Ona Schillerová je taková snaživka a chtěla se panu premiérovi zavděčit. Pan premiér ja tak zaměstnaný, že si zatím nových bodů na programu jednání vlády nevšiml. Až si toho všimne, tak přes své noviny zakřičí na svou vládu, že jeho Agrofert není jeho, a především se nic takového zařazovat nebude. Noc je ještě mladá, zpráva o bodech v jednání se ještě může pár hodin šířit a ráno to bude on, chlapák a zachránce republiky před korupcí.
A do tohohle všeho křičí, že musíme stát za ním. No tak, chtěl jsem mu dát šanci, ale se jen zase snaží využít situaci ve svůj prospěch. Vir nevir. Tohle se nedělá a je nutné na to upozorňovat.

Reklama